Den årlige parsamtalen

 

Det skjedde igjen, sånn rett før jul. Det jeg har opplevd gjentatt ganger i 2017. Det jeg selv opplevde for om lag ti år siden. Det som endret livet til barna, meg, mannen min og familien vår. Det som skjer med halvparten av alle par.

Par som kunne hatt det godt sammen. Par som hadde tenkt å leve sammen, men som på en eller annen måte har fjernet seg fra hverandre, litt og litt - stille og rolig, eller mer høylytt og turbulent. Avstanden har blitt for stor, så stor at den eneste løsning som fremstår som den riktige er å flytte fra hverandre.

De skiller seg.

Det er kanskje rart at vi blir så overrasket over venner og bekjentes samlivsbrudd, for det skjer med omlag halvparten av oss. Det viser statistikken. Likevel så tror vi ikke at det skal skje akkurat oss og våre nære og kjære.

Det er naivt, er det ikke?

Å få et samliv til å fungere godt og sørge for at det varer, det krever samspillkompetanse. Denne kompetansen står ikke på timeplanen i norsk skole. Sannsynligvis så er det slik at det du kan, det har du lært av dine foreldre og andre nære omsorgspersoner. Er du heldig har du vært omgitt av gode rollemodeller, men det kan også være at du har opplevd svært uhensiktsmessige samspillsmønstre.
Uansett, det som er fantastisk bra er at du har mulighet til å bryte uheldige samspillsmønstre. Du kan opparbeide deg kunnskap som både utvikler forholdet ditt, og øke sannsynligheten for at det varer.

Det starter med bevissthet.

Bevissthet om hva som er bra, og hva som kunne vært bedre for å kunne justere kursen. Slike vurderinger gjør du sannsynligvis daglig på jobben og i andre sammenhenger, men hva med parforholdet? Det som betyr aller mest - det glemmer folk flest.

Sjefen på jobb sørger for en årlig medarbeidersamtale.

Du kan sørge for en årlig parsamtale.

Inngangen til et nytt år er en fin anledning til å «rydde» litt og reflektere over hva som fungerer bra, og hva som kan forbedres.

Som lærer benytter jeg ofte en enkel evalueringsmodell (se nedenfor). Denne modellen vil jeg gjerne dele meg deg slik at du har et utgangspunkt når du reflekterer over forholdet ditt. Den vil passe uansett om du er i et nytt forhold, eller om du er i et mer etablert samliv.

Oppgaven kan dere gjøre hver for dere og avtale et tidspunkt for en parsamtale, eller dere kan reflektere i fellesskap.

Tar du utfordringen?

 

 

 

Close

50% fullført

Bli sett og forstått av mannen din

I de neste 9 dagene vil du få inspirasjon til å finne tilbake til den du ønsker å være og bli mer sett og forstått av mannen din.

Uten at det koster deg noe.

Det er helt GRATIS.

Du vil motta en kortkort video daglig sammen med en oppgave som kan lokke fram den positive dama du kjenner. Den dama mannen din ble betatt av.

Målet er at du får oppleve den mannen du forelsket deg i? Den mannen som både ser deg og forstår deg.

Jeg viser deg hvordan!