Det ene ordet som er så vanskelig å bruke

 

Rett før helgen handlet avisoverskriftene om Sylvi Listhaug og det ene ordet som er så vanskelig å bruke. Justisministeren trengte flere forsøk før de politiske motstanderne aksepterte hennes beklagelse i Stortinget. Gang på gang måtte hun opp på talerstolen, og gang på gang måtte hun si:

- UNNSKYLD

Ja, hele 17 ganger brukte hun ulike varianter av ordet før hun kom med den nødvendige setningen som var forventet. Ja, for det er noen forventinger knyttet til en unnskyldning.

Hvis unnskyldningen skal ha en hensikt, så må den være uforbeholden. Det innebærer at den som mottar beklagelsen virkelig forstår hva du ber om unnskyldning for, og oppfatter at den er ekte. Så her er 3 råd til deg slik at du kan lære av justisministerens feil:

1. Vær tydelig – slik at mottakeren forstår hva du ber om unnskyldning for
2. Vær troverdig – slik at mottakeren oppfatter at du er ekte
3. Vær rask – kom med beklagelsen umiddelbart slik at mottakeren ikke må lirke eller presse den fram

Så å si unnskyld er enkelt, men likevel vanskelig. Det blir enda vanskeligere hvis du selv mener at du ikke har begått en feil. Dessverre så er din mening underordnet i denne sammenheng. Hvis mottakeren opplever seg urettmessig behandlet så er det bare å beklage, raskest mulig.

Rådet da er å fokusere på den opplevelsen mottakeren har, og be om unnskyldning for å ha forårsaket den og virkelig mene det.

Et ekte unnskyld er kraftfullt. Du vil oppleve at det ikke bare er mottakeren du letter – du vil selv oppnå mer godfølelse. Prøv det! Jeg lover deg at både mottakeren og du selv vil få godfølelsen.

Så si unnskyld på en tydelig og ekte måte – umiddelbart, når din kjære eller andre føler seg urettmessig behandlet for noe du har sagt eller gjort!

 

 

Close

50% fullført

Bli sett og forstått av mannen din

I de neste 9 dagene vil du få inspirasjon til å finne tilbake til den du ønsker å være og bli mer sett og forstått av mannen din.

Uten at det koster deg noe.

Det er helt GRATIS.

Du vil motta en kortkort video daglig sammen med en oppgave som kan lokke fram den positive dama du kjenner. Den dama mannen din ble betatt av.

Målet er at du får oppleve den mannen du forelsket deg i? Den mannen som både ser deg og forstår deg.

Jeg viser deg hvordan!